Labrador ?

 
Er en labrador retriever det rette valg for dig ?
Labrador retrieveren er den mest populære hunderace i Danmark, og det er ikke så underligt.
Den er fantastisk, en meget hengiven race, ivrig efter at samarbejde, meget lærenem, loyal, kærlig og smuk.
Derfor betragtes den som den ideelle familie hund.
 
Men..........
 
Der skal en masse arbejde til at få skabt det helt ideelle, nye familiemedlem.
Den hvalp, du henter hjem 8 uger gammel, er langt fra det færdige resultat, som forventes at være en rolig, lydig, renlig og uproblematisk familiehund. Der skal hårdt arbejde til. Det er nok derfor mange nye hundeejere giver op. Der aflives ca. 14.000 sunde og raske hunde om året alene i Danmark.
Forhåbentligt har du tænkt situationen ordentligt igennem, gjort dig en masse overvejelser, forberedt dig grundigt, og skal nu til at finde en ansvarlig opdrætter, der vil betro dig en hvalp.
 
Her er 10 gode råd, ment som en hjælp, inden du beslutter dig.
De står helt og holdent for min egen regning og er et resultat af de erfaringer, jeg har gjort mig med verdens dejligste og mest fantastiske hunderace.

10 ting du skal forholde dig til

 
1. De fleste labrador retrievere er først mentalt færdigudviklede, når de er to år. Mine opfører sig dog som glade teenagere hele deres liv!
 
2. En labrador retriever har brug for en masse socialisering. Det betyder, at den skal med dig og møde nye mennesker, fremmede omgivelser, forskellige hunderacer helt fra start og så ofte, det er muligt, det første leveår.
 
3. En labrador retriever bærer rundt på ALT, der ikke er sømmet fast! Det er den skabt til, og en Labrador, der ikke må bære, og bringe ting til sin herre, er ikke en lykkelig labrador!

4. En labrador retriever er ikke skabt til inaktivitet, den vil hurtigt begynde at underholde sig selv, ofte på en uheldig og destruktiv måde !
 
5. En labrador retriever skal ud at gå tur hver dag. Det er ikke nok at lukke den ud i haven, så den kan lufte sig selv! Den skal kunne brænde noget energi af på en konstruktiv måde.
 
6. En labrador retriever lider under at være separeret fra sin familie lang i tid af gangen. Den har brug for menneskelig kontakt og bliver ulykkelig hvis den efterlades mange timer alene hver dag.
 
7. En labrador retriever er skabt til at arbejde sammen med sit menneske. Det er en hunderace, der har brug for at være aktiveret og have noget at tage sig til, uanset hvor lille en ting det måtte være. Det er kloge, behagesyge hunde, som skal have opgaver for at være velstimulerede.
 
8. En labrador retriever trives fint med struktur og gentagelser, den har det allerbedst, når den er sikker på hvad man forventer af den, og vil gøre hvad som helst for at honorere det. Det er derfor vigtigt, at du prioriterer at lave noget træning, som både hunden og du synes er sjovt.
 
9 En labrador retriever fælder i perioder, det er en del af "pakken". Så har du problemer med hundehår vil jeg anbefale dig en anden race.
 
10. En labrador retriever er en vandhund. Den vil benytte enhver vandpyt, å eller strandtur til at bade, hvis den får mulighed for det!
 
Det første år er hårdt arbejde, hvalpen vil undersøge alt med munden, og det kan ikke undgåes at der er ting der går til. Her lægger du fundamentet for jeres samarbejde resten jeres tid sammen, så det er den vigtigste inverstering.