Skriv en tekst her

Hvem, hvor og hvorfor?

Vi bor Muldbjerg Byvej 12 ved Spjald  i Vestjylland. Her har vi de rammer for vores hundehold, som vi finder velegnede. Rent professionelt er jeg (Anne) så priviligeret at beskæftige mig med det mit hjerte også banker for når jeg har fri, nemlig kæledyr. Jeg er veterinær konsulent for Chemvet, som laver medicin til dyr. Bo arbejder i RS Boligforening.

Vi (Bo og Anne) bor på en ældre landejendom fra 1912 med 10,5 tld land jord til. Der er skov, eng og mark på ejendommen som afgrænses af Hover å. Vi ser isfulg og stork en gang imellem, når vi går tur. Vi har alle muligheder for at lufte og give oplevelser, på egen grund. Vi har heller ikke langt til Versterhavet. Den store Hoverdal plantage ligger lige ved, og her er et væld af forskellige fugle og et rigt dyreliv, på dette fortryllende sted, med meget afvækslende og eventyrligt smuk natur. 

 Jeg har haft hund fra barn, både Kleiner Münsterlænder og Tysk Ruhår, men efter den første Labrador Retriever flyttede ind i 1992, har jeg haft alt det i en hunderace, jeg kunne drømme om. Jeg foretrækker labrador retrieveren, på grund af dens dejlige temperament og fantastiske alsidighed. Vores  5 hunde bor i huset og er værdsatte medlemmer af familien. Rolige og velafbalancerede som de er, synes vi, de fortjener den tilværelse.

 

Evne, lyst, talent og engagement

Vi har hundene, fordi vi nyder at have dem omkring os. Har ikke planer om det store opdræt og kommer maksimalt til at lave et kuld hvalpe om året i gennemsnit. Vores ønske er at prøve at leve op til den høje standard, som vi har været så heldig at blive betroet fra starten. Vi gør alt hvad vi kan, for at  beholde de linjer, sundheden, temperamentet og det eksteriør, hundene har i dag. Vi bruger kun de allerbedste hanhunde fra udlandet  (USA, Finland,Tyskland Polen, Rusland, Norge og vores egne hanhunde. Vi bestræber os på at anvende hanhunde der ikke har lavet for mange hvalpe, for ikke at bidrage til matadoravl. Hvor fine vores hunde er rent eksteriørmæssigt er et resultat af det avlsarbejde der ligger forud, og den kondition de bliver holdt i. Hvor langt de når arbejdsmæssigt er hovedsageligt et resultat af førerens talent og indsats, (den tobenede der står i den anden ende af snoren).  Vores hunde og det opdræt fra Lab Fairytale´s der arbejdes med,  klarer sig ganske tilfredsstillende på jagt og workingtests og markprøver, og meget fint på udstilling. Vores egen "Daisy" der blot 14 måneder gammel blev bedste tæve på en international udstilling i Neumünster. Hendes Hvalp "Sally" havde dansk certifikat og 1 præmie i begynderklassen på markprøve B 14 måneder gammel. Hun er champion. Daisy bestod kvalifikationspårøven 18 måneder gammel. Hundene er udelukkende efter udstillingslinier. Jeg er overbevist om at hundene har evnerne - hvis hundeførerne har lysten, talentet og engagementet. 

Type og holdning

I hverdagen aktiveres hundene på forskellige måder afhængigt at lyst og mulighed.

Vi er medlem af DKK og har gennemført DKK´s oprdætteruddannelse, den juridiske overbygning til Opdrætteruddannelsen og Den lovpligtige Hundeholderuddannelse gennem DKK. 

Der snakkes så meget om begrebet dualhund! En "Dualhund" er efter vores bedste overbevisning, ikke noget man bare opdrætter! Det er en smuk racetypisk hund, der ligner en Labrador. En hund som man har lagt en masse arbejde i, og er lykkedes med!

 Begrebet "Dualhund" tolkes på mange måder.

I vores verden er det en smuk racetypisk klassisk Labrador, der er blevet arbejdet seriøst med, så den har fået lov til at vise og udnytte sine naturlige medføde evner.

Man kan ikke udelukkende opdrætte en dualhund, men man kan arbejde sig frem og skabe en, hvis man er dygtig, tålmodig og lidt heldig. Vi blander ikke "æbler og pærer" , og ønsker udelukkende at satse på den klassiske labrador, som af mange labradorfolk kaldes "den gode gamle type". Det giver et meget mere forudsigeligt resultat, og hvalpene kommer med meget større sansynlighed til at ligne en labrador efter racestandarten.

Vi tilstræber at lave hunde, som vi synes er de bedst mulige repræsentanter for racen, går ikke på kompromis med sundheden, og beholder selv mindst en hvalp fra hvert kuld. Vi værner om og er tro mod den type vi har, derfor vælger vi omhyggeligt hanhunde der  typemæssigt passer til vores tæver. 

Hvad har vi at tilbyde og hvorfor avl?

 

For at være helt ærlig, laver vi kun et kuld hvalpe af egoistiske grunde. For at beholde en eller flere af dem selv. Vores ønske er at kunne finde gode hjem til de resterende i kuldet. Så de lever så (efter vores mening) godt som muligt og bliver knuselskede familiehunde. Hvalpene vil blive solgt til de hjem, som vi skønner, kan give dem det bedste hundeliv. Da vi følger kuldet de første 8 uger af hvalpens liv, træffer vi også beslutningen om, hvilken hvalp der skal hvorhen. Det gør vi først, når de er 7 uger. Selvfølgelig under størst mulig hensyntagen til de ønsker, der måtte være fra de kommende ejere af en Lab Fairytale's hvalp. Der er lige så mange måder at købe hund på som der er opdrættere - følg din mavefornemmelse, undersøg tingene grundigt, brug din sunde fornuft, stil krav - og spørg! Forvent at blive mødt på samme måde hos os. Det er vigtigt for os at hvalpen er i orden, og at et hvalpekøb er gennemskueligt og foregår ordentligt. Vigtigt at du som hvalpekøber har alle oplysninger der er afgørende for, at du føler dig tryg ved købet. Bla. derfor offentligører vi alle resultaterne på hofter og albuer her på siden, fra alle de hvalpe der er kommer fra vores kennel, og hvalpene bliver røntgenfotograferede når der er fyldt et år.

Vores hvalpe fødes og vokser op inde i huset. De skal dog være ude i haven i de lyse timer, så meget som årstiden og vejret tillader. Hvalpene forlader os, når de er 8 uger. Da er de ormebehandlet, chipmærket, vaccineret (aftales individuelt om det skal være ved 8 eller 12 uge første gang), og sundhedstjekket af min dyrlæge. Hvalpene er endvidere sygeforsikrede af os, til de bliver 3 måneder. Der følger alt det vigtigste med en hvalp fra os, det hører du nærmere om når vi er enige. Det er individuelt hvad den enkelte har behov for, vi forsøger at imødekomme indiduelle behov. 

Vi tager ikke depositum ved reservation, hvalpen betaler du ved afhentning når den er 8 uger gammel.

Du skal ikke vælge at købe hvalp hos os, hvis det mængden af udstyr, hvalpetræning, foder og andet tilbehør er med til at afgøre dit valg. Her er det hunden alene der er vigtig, og kvaliteten af den, forarbejdet frem til 8 ugersalderen du betaler for.

Naturligvis følger der DKK stamtavle, vaccinationer, ormekur og dyrlægekontrol og andet med. Det er implicit - for det er en helt naturlig del af et ordentligt hvalpekøb. Men der er stor forskel på om vi sælger en hvalp til en førstegangs hundekøber eller en der har mere erfaring. Derfor er der lige så stor forskel på de enkeltes behov. Ved hvert hvalpekøb aftaler vi derfor individuelt hvad der er relevant og netop dit aktuelle behov.

Vi bliver enige om hvad der er det rigtige og et passende foder til den første tid, vi hjælper  naturligvis meget  gerne hvis det ønskes. Vi er sikre på, at du som hvalpekøber er fuldt ud i stand til at vælge det der er bedst for dig og din hund. Vi rådgiver hvis du ønsker det. 

About our kennel

Kennel Lab Fairytale´s was registered with the FCI in 2006. We run a small kennel located in Hvilsager, situated in the east of Jutland, in the middle of a beautiful part of Denmark called Djursland.we are dedicated to the labrador retriever because of its wonderful temperament and versatility. All our dogs are living in the house with us, they are all very valuable to me, and make wonderful family companions. As they are nice, calm and well-behaved, we think they deserve this lifestyle.We live in an old house in the country, close to fields, lakes and forests. The dogs are much more family dogs than show dogs and hunting companions Occasionally we participate in shows, mostly in Denmark. The best result so far was at the World Dog Show 2008 in Stockholm, where my young black bitch Lab Treasure´s A Fairytale, after my lovely Lab Treasure’s Raspberry, got the title Junior World Winner - 08. From October to January we often go picking up, this is absolutely the best activity for both the dogs and me, and really a highlight I always look forward to.

 We have a very small hobby kennel, and we breed only a litter once a year. Our goal is to breed healthy pets, physically as well as mentally, true family companions that – in my opinion – look like labradors. We keep a puppy from each litter to continue the type and line I was so fortunate to start out with. My puppies are sold to approved pet homes.